Visie -

We leven in een snelle wereld en haasten ons vaak maar voort. Er wordt zoveel van ons gevraagd: je 'moet' gepassioneerd in je werk staan, bewust je kinderen opvoeden, quality-time in je relatie inplannen, gezond eten, aan yoga doen en een uitbundig sociaal leven leiden. We twitteren, chatten, smssen. Agenda's zijn overvol. De nadruk ligt op prestatie en vooruitgang, op kennis en succes.

Tijd om bij jezelf stil te staan en te voelen of je nog op de goede weg zit, is er vaak niet. Dan loop je het gevaar jezelf kwijt te raken. Je loopt vast, raakt burn-out, of voelt je niet meer opgewassen tegen wat het leven van je vraagt. Dat zijn de momenten dat je merkt dat je er alleen niet meer uitkomt en hulp gaat zoeken.

Thuiskomen in je lichaam
Diep in ieder van ons bevindt zich een kern, een bron, waar wij (nog) weten wie wij werkelijk zijn. Zodra je in staat bent om alles wat er zich in je aandient met open armen te ontvangen, ontstaat er een diepe ontspanning: je bent jezelf. Jezelf zijn geeft voldoening, geeft zin aan je bestaan. Dat wat je doet en dat wat je zegt, komt voort uit wie je bent.

Ons lichaam is daarbij een onmisbaar instrument: daarin kan je voelen wat je bij je past (en wat niet), waar je van ├│pleeft en wat je behoeftes zijn. Zodat je de keuzes kunt maken die bij je horen, en doen wat je werkelijk wilt. Kort gezegd:

Wie dichtbij start, kan heel ver komen!

 

webdesign: Ik Ben Bart